Duvar Tutamağı

Duvar tutamağı herhangi bir yerde korkuluk (küpeşte) yapılamadığı zamanlarda ya da bireylerin estetik algısı nedeniyle bir bölgenin güvenliğini arttırmak için kullanılan yapılardır. Ahşap, paslanmaz çelik, alüminyum ve demir gibi farklı malzemelerden üretilen seçenekleri vardır.

Duvar Tutamağı Türleri

Duvar tutamağı türleri farklı malzemeler sunar ve seçenekler bununla da sınırlı değildir. Bireyler istedikleri gibi modelde ürün sipariş etme özgürlüğüne sahiptir. Malzeme belirlendikten sonra tutamağın nasıl bir modelde ve desende görünmesi gerektiğine karar vermek yeterlidir. Buna uygun şekilde ustalar malzemeyi şekillendirip istenilen yere uygun şekilde hazırlayarak monte ederler. Türkiye’de en çok tercih edilen duvar tutamağı türleri şu şekildedir;

  • Paslanmaz çelik
  • Demir
  • Alüminyum
  • Ahşap

Paslanmaz Çelik

302 CRNI kalite paslanmaz çelik malzeme kullanılarak üretilen paslanmaz çelik duvar tutamağı en iyi seçeneklerden biridir. Talebe göre kare ya da yuvarlak biçimli olabilirler. Engelli rampaları için çift sıra, merdivenler için tek sıra şeklinde konulabilirler. Bireyin sipariş verirken belirttiği karara göre kolayca şekillendirilip bölgeye monte edilebilirler.

Alüminyum

Alüminyum malzemeler daha çok bir bölgede parlak ve enerjik bir görünüm elde etmek için tercih edilirler. Alüminyum duvar tutamağı diğer uygulama türlerine göre daha ekonomik bir seçenektir. Farklı renk seçimleri sunan bir malzeme olduğu için istenildiği gibi renklendirilerek kullanılabilirler.

Demir

İstenilen her çapa uygun biçimde üretilebilen demir duvar tutamağı korozyona karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir. İstenilen her renkte kullanılma özgürlüğü vardır. Örneğin altın rengine boyanarak lüks, şık ve modern bir görünüm elde edilebilir.

Ahşap

Ahşap uzun yıllar boyunca dayanıklı olmadığı için bakım gerektirmeyen, güçlü ve uzun ömürlü; uzun vadede çok daha ekonomik olan demir, alüminyum ve paslanmaz çelik gibi malzemeler tercih edilebilir.

Duvar Tutamağı Fiyatları

Duvar tutamağı sipariş ederken öncesinde fiyat konusunda bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Ancak bu işlem talebe göre şekillendiği için standart bir fiyat belirtmek mümkün değildir. Malzeme türü, ebatlar ve model gibi konularda fikirleriniz netleştiyse iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilir ve ürünlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.