Alüminyum Korkuluk

Binaların genel olarak merdiven, teras, balkon, çıkış kapısı, yangın merdiveni gibi yerlerinde tercih edilen alüminyum korkuluk bulunduğu ortamda hem güvenliği sağlar hem de parlak, estetik bir görünüm verir. Bilinen diğer adı alüminyum küpeşte olan bu korkuluklar günlük hayatta bireylerin karşısına sık sık çıkar.

Hastane merdivenleri, ofisler, Fransız balkonlar, okullar gibi çeşitli yerlerde bunları görebiliriz. Bu kadar sık bireylerin karşısına çıkma nedeni uygulamasının diğer uygulamalara göre daha kolay olması ve maliyetinin alıcı açısından daha düşük olmasıdır.

Bakımı ihmal edilmediği zaman ekonomik bir seçenek olan alüminyum korkuluklar uzun yıllar boyunca parlak ve estetik görünümünü koruyarak kullanılabilirler.

Tadilat istemezler ve binanın inşaatı sırasında en son aşama olarak uygulanırlar. Bu nedenle işlem kolay ve sorunsuz olarak gerçekleştirilmektedir.

Alüminyum Korkuluk Nedir?

Soğuk havadan, sıcaktan, küften, nemden ve pastan etkilenemeyen bir yapısı olduğu için uzun ömürlü bir malzemedir. Çok fazla bakım gerektirmez. Yalnızca zaman zaman tozunu almak yeterlidir.

Ayrıca doğa severler için alüminyumun doğa dostu olduğu, doğada çözündüğü ve çevreye herhangi bir zarar vermediği de bilinmelidir.

Kullanım şeklinde bakıldığında tek başına veya cam plakalarla birlikte kullanımlarına çok sık rastlanmaktadır. Cam plakalarla birlikte kullanıldığında maliyet biraz daha artabilir. Ancak günümüzde en modern mimari tasarımlarda bu şekilde kullanımlarına rastlanmaktadır. Cam plakalar farklı renklerde ve boyutlarda isteğe göre ayarlanabilmektedir. Bu da alüminyum korkuluk almak isteyenlerin tasarım konusunda, eklemek istedikleri bir malzeme olduğunda özgürce seçim yapabildiklerini göstermektedir.

Nasıl Uygulanır?

Alüminyum korkuluk uygulama aşamaları incelendiğinde diğer korkuluk türlerinden daha farklı bir işlem yapıldığı görülmektedir. Malzemeler bölgeye parça parça getirilir. Bu sayesinde taşınması ve işlemin yapım süresi çok kolay ve kısa süreli olmaktadır. Parçalı gelen malzemeler uygulama bölgesinde birleştirilerek monte edilirler.

Korkuluk Fiyatları

Alüminyum korkuluk fiyatları konusunda net bir bilgi vermek mümkün değildir. Uygulama yapılacak olan bölgenin ebatları, ne kadar malzeme gerektiren bir iş olacağı, cam plaka kullanılıp kullanılmayacağı, desenli bir model tercih edilip edilmediği gibi farklı etkenlere bağlı olarak fiyat bilgisi de değişiklik göstermektedir. Bu nedenle bireyler nasıl bir model istedikleri ve uygulamanın nereye yapılacağı gibi konularda fikirlerini netleştirdikten sonra fiyat bilgisi alabilirler.

Tüm korkuluk modellerimiz ve fiyatları hakkında bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz sizi bilgilendirmekten mutluluk duyacaklardır. Ayrıca unutmayın, keşif hizmetimiz ücretsizdir.